Je bekijkt nu Waarom de naam BearClaw Native arts & crafts

Waarom de naam BearClaw Native arts & crafts

Hoe komen we aan de naam BearClaw Native arts & crafts?

Nadat het idee was ontstaan om originele indiaanse sieraden, kunst etc te gaan importeren uit Canada moest er natuurlijk ook een bedrijfsnaam bedacht worden en dat was niet heel erg makkelijk. Wel was ik er erg snel uit dat het moest eindigen met ……native arts & crafts, dit zag ik namelijk ook vaak voorbij komen op reservaten en powwows en dit paste ook heel goed bij wat ik wilde gaan verkopen. Het moest een kort maar krachtige naam zijn die ook verwees naar de indianen artikelen, geen makkelijke keuze….

Idee van native artist Arnold A. Jacobs

In 2002 ging ik met mijn toenmalige echtgenoot voor het eerst echt inkopen doen en waren we bij native artist Arnold A. Jacobs, op het Six Nations reservaat in Ontario. We hebben hem bezocht in zijn two turtle gallery, en hebben toen diverse prints, posters en ansichtkaarten gekocht bij hem. We maakten een praatje met Arnold en het bleek dat hij ook ooit een afbeelding (Flying Eagle) voor op een vliegtuig van Air Canada heeft mogen ontwerpen, echt heel gaaf! Omdat we in gesprek raakten met hem vroegen we hem ook gelijk om advies voor een mooie passende bedrijfsnaam en hij kwam toen met de naam BEARCLAW, dit betekende volgens hem GOODLUCK, we waren helemaal blij met dit goede advies en hebben die naam ook gelijk in gebruik genomen. Eenmaal thuis gekomen heeft een ontwerp bureau een mooi logo en visitekaartje ontworpen…..en later is daar ook nog de website aan toegevoegd (dit was in 2002 toen nog niet heel gebruikelijk).

Oeps…foutje

Jaren later ben ik weer eens op bezoek bij Arnold A, Jacobs en vraag hem of hij nog weet wie ik ben en heel bijzonder weet hij dat gelijk! Ik geef hem heel trots mijn visitekaartje met de door hem verzonnen naam BearClaw Native arts & crafts…..hij kijkt naar het kaartje en ik vraag hem wat hij ervan vindt, hij vindt het erg leuk dat ik deze naam heb gekozen maar hij wijst mij nog wel even op het feit dat een berenpootje normaal 5 tenen heeft en niet 4 zoals nu op de afbeelding te zien is….oeps! Het is nu een afbeelding geworden van een wolvenpootje, ook heel leuk maar past niet bij de naam. Omdat ik het vermoeden heb dat het hopelijk niet heel veel mensen opvalt heb ik het al die jaren maar zo gelaten, ik kon er altijd nog steeds om lachen als ik het aan mensen vertelde…..

Nieuw logo

Uiteindelijk wilde ik na bijna 20 jaar mijn logo updaten, mede ook vanwege de nieuw te maken website en webshop. Ik vraag aan Emmy van Typisch M (www.typisch-m.nl) of zij dit wil doen voor mij en dat wil ze graag. Aan haar de uitdaging om van het berenpootje met 4 tenen er nu 5 te maken zoals het hoort. Daarbij wil ik ook nog iets extra’s toevoegen zodat het beter zichtbaar en duidelijker is dat het om originele indiaanse artikelen gaat. Na vele ideeen en bloed, zweet en tranen komen we met een symbool en band/randje waardoor het logo en visitekaartje nu echt passend is. Ook is het lettertype gewijzigd en hebben we nieuwe kleuren toegevoegd aan het bruin wat ik alreeds had, de kleur rood staat voor de indiaanse mensen en turquiose is ook een echte indiaanse kleur, dit alles maakt dat het nu echt allemaal op elkaar afgestemd is en nu ook klopt naar mijn idee. Emmy ontwerpt daarbij ook nog voor mij de flyers, facebook profielfoto en de stickers, ik ben nog steeds heel trots op het resultaat!

In een volgende blog vertel ik meer over de eerste inkoopreis in 2002….

 

Geef een reactie