Over BearClaw Native arts & crafts

Ik ben Suzanne, 48 jaar en samenwonend met John, hond Ferry en kat Tom in Steenbergen. Sinds 2002 ben ik de trotse eigenaar van BearClaw Native arts & crafts, een inmiddels uit de hand gelopen hobby.

De familie van mijn vaders kant woont in Ontario in Canada en als het lukt dan gaan we 1x per jaar daar naar toe, we gaan dan langs bij de familie en tussendoor bezoeken we powwow’s en reservaten om de inkopen te doen. In het dagelijks leven ben ik Financieel Adviseur bij een bank en daarnaast heb ik mijn webshop met de verkoop van originele indianen artikelen die wij zelf importeren. Hiermee probeer ik ook de indianen te steunen en te stimuleren om hun hand- en kunstwerk voort te blijven zetten. 

Al vanaf mijn 16e kom ik regelmatig op de reservaten in Ontario en telkens als we er weer heen gingen kreeg ik een lijstje mee van vrienden & kennissen in Nederland om dan mee te nemen voor ze. Totdat ik een keer bedacht om wat extra mee te nemen zodat iedereen kon kiezen en ik ook wat op voorraad had, nou dat heb ik geweten! Op de eerstvolgende verjaardag waar ik de meegebrachte spullen liet zien was het allemaal zo verkocht! Heel enthousiast heb ik toen mijn tante in Canada gebeld en gezegd dat we nog meer nodig hadden, zo is uiteindelijk BearClaw Native arts & crafts begonnen….

Sinds 2016 help ik ook met het organiseren van diverse evenementen in Nederland, we nodigen dan indiaanse gasten uit, voornamelijk uit Noord Amerika, organiseren workshops met de indiaanse gasten, optredens & lezingen. Sinds 2018 ben ik ook voorzitter geworden van de stichting NANAI, deze stichting zet zich al meer dan 50 jaar in voor het welzijn van de Noord Amerikaanse indianen.

Wist je dat?

* we elk item zelf met de hand uitkiezen 
* je met de aankoop direct de Native artists steunt
* je bij elke bestelling een klein presentje krijgt
* bijna al onze producten Fairtrade zijn
* we nauw betrokken zijn bij de stichting NANAI (www.nanai.nl)
* wij ook Cadeaubonnen verkopen

 

Foto uit 2016 samen met Kevin Dust in Nederland
Powwow in Fort Erie in 1999