AGENDA

First Nations expositie en rondleiding Canadese Begraafplaats in Holten                                                                                           ZONDAG 11 DECEMBER 14.00-17.00

Speciaal voor de NANAI donateurs en andere geinteresseerden bieden wij op zondag 11 december om 14.00 een rondleiding aan met uitleg over de huidige expositie “de rol van de First Nations bij de bevrijding van Nederland”. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Berry & Yvonne Swarthoff van Canadees Restaurant Mondani en Berry zal deze dag ook aanwezig zijn om de achtergrond te vertellen van de mooie items die ze beschikbaar hebben gesteld voor deze expositie.
Na de rondleiding van de expositie zal vrijwilliger Edwin van der Wolf van het Informatiecentrum een rondleiding geven op de begraafplaats en de First Nations en Metis bezoeken die er begraven liggen.
Er zijn geen kosten voor de rondleidingen maar we vragen wel een vrijwillige bijdrage/donatie voor aan het Informatiecentrum, je kunt daar ook met een QR-code geld overmaken.
GRAAG AANMELDEN VIA INFO@NANAI.NL
Na afloop is het mogelijk om te gaan eten bij Canadees Restaurant Mondani in Lochem, je dient hiervoor zelf te reserveren en dit is ook op eigen kosten, meer info www.mondani.nl
 

Link naar het evenement op Facebook met meer infohttps://www.facebook.com/events/511452793985849

 **********************************************************************

Expositie “Theo & Albert” : een bijzondere vriendschap

18 NOVEMBER 2022 – 9 APRIL 2023    Vrijheidsmuseum Groesbeek   

De Nijmeegse jongen Theo Smolders, 15 jaar tijdens Operatie Market Garden, ontmoet in de bossen rondom boerderij De Engelenberg (Groesbeek) de 21-jarige Albert Tarbell, een Amerikaanse paratrooper van Mohawk afkomst.

Ze trekken zo’n 6 weken met elkaar op en worden vrienden voor het leven. Interviews, foto’s en unieke historische objecten geven een beeld van hun oorlogservaringen en hun vriendschap.

Ook wordt een beeld geschetst van de culturele identiteit van Albert, één van de duizenden Inheems Amerikaanse soldaten die deelnamen aan de bevrijding van Europa. De tijdelijke tentoonstelling ‘Albert & Theo’ is een samenwerking van dr. Mathilde Roza, Amerikanist en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, student-assistent Jasmijn Janssen en het Vrijheidsmuseum.      

 Meer info via : https://vrijheidsmuseum.nl/wat-is-er-te-doen/nieuws/expositie-albert-theo

**********************************************************************

WESTERN EXPERIENCE 2023 in de Brabanthallen in Den Bosch

Zaterdag 28 en zondag 29 januari vindt weer de jaarlijkse Western Experience plaats. Ook dit jaar is er weer een aparte native & cultuurhal, waarvan we alvast kunnen melden dat Miss Indian World 2022 Tashina Red Hawk aanwezig zal zijn, samen met een vertegenwoordiger van The Gathering of Nations. Heb je daar altijd al meer over willen weten? Dan heb je nu de kans.

De Western Experience Native Dancers bestaan dit jaar uit: Fernando Cellicion, Kevin Connywerdy, Tashina Red Hawk, Kenny Donaghey en Carol Melting Tallow. Meer nieuws over de hal wordt nog bekend gemaakt via de website van het festival. 

De Western Experience is Europa’s grootste allround festival met muziek, dans, paardrijden, cultuur, kunst, ambachten en mode met een country- en western thema. Gehost in expositiecentrum Brabanthallen in Den Bosch, verwelkomen we al meer dan 25 jaar bezoekers, kunstenaars en exposanten van over de hele wereld.

Je kunt je tickets hier kopen: www.westernexperience.com