Agenda

NANAI dag (www.nanai.nl)

Zondag 12 juni 2022 van 10.00 – 17.00 uur in Lochem

We zijn zeer verheugd om jullie te kunnen uitnodigen voor de NANAI dag op zondag 12 juni van 10:00-17:00 in het Canadees Restaurant Mondani in Lochem (www.mondani.nl). Onze indiaanse gasten zullen diverse keren optreden, we vertonen een film over Leonard Crow Dog uit 1979 die de NANAI heeft laten digitaliseren, er is een lezing over een First Nation die is gesneuveld tijdens WOII en begraven ligt in Holten, er is een kleine markt en je kunt er natuurlijk heerlijk eten & drinken. De toegang is gratis en er is voldoende parkeerplek in de buurt, het treinstation is ongeveer 700 meter lopen vanaf het restaurant. Deze dag is speciaal voor al onze NANAI donateurs/leden en alle andere geïnteresseerden, iedereen is welkom! 

Voor meer informatie bekijk het Facebook evenement 

Voor vragen neem gerust contact met ons op! Voor actuele informatie over de NANAI dagen + activiteiten bekijk onze website en Facebookpagina of neem contact op met Suzanne Nieuwland via 06-14712024 of suzanne@nanai.nl

 

Naast de NANAI dag op 12 juni zijn er nog meer activiteiten gepland met de indiaanse gasten :

 

Donderdag 9 juni 14:00-18:00

Rondleiding en ceremonie op de Canadese begraafplaats in Holten

Er liggen 13 First Nations en 4 Métis begraven op de Canadese begraafplaats in Holten en hiervoor wordt er speciaal voor onze NANAI donateurs een rondleiding gegeven waarbij onze indiaanse gasten hier waarschijnlijk ook nog een ceremonie zullen houden voor de gesneuvelde indianen die mee hebben gevochten in de tweede wereld oorlog.

Na de rondleiding is er de mogelijkheid om samen nog ergens wat te gaan eten. De kosten voor de rondleiding zijn nog onbekend en de tijden zijn nog onder voorbehoud.

Aanmelden is vereist! Meld je aan via info@nanai.nl of 06-14712024

Voor meer informatie bekijk het Facebook evenement

 

Vrijdag 10 juni 14:00-18:00

Roofvogelshow en pannenkoeken eten op Erve Brooks in Gelselaar

Op Erve Brooks in Gelselaar hebben we een roofvogelshow gepland met daarna een foto moment met onze indiaanse gasten, tevens kun je een bezoekje brengen aan de museumboerderij en daarna met zijn allen pannenkoeken eten! 

De kosten hiervoor bedragen €15pp voor donateurs (inclusief 1 introducee, max 2 personen) en voor niet donateurs is het €17.50 pp, let op dit is exclusief het pannenkoek eten.

Aanmelden is vereist! Meld je aan via info@nanai.nl of 06-14712024

Voor meer informatie bekijk het Facebook evenement

 

Zaterdag 11 juni 11:00-14:00

Workshop zang & zang inclusief lunch bij Canadees Restaurant Mondani in Lochem

Op deze dag geven onze indiaanse gasten een dans en zang workshop in het Canadese restaurant Mondani in Lochem, waaraan je zelf mee kunt doen, hoe leuk is dat!

Tijdens deze workshop krijg je ook een heerlijk lunchbuffet met koffie/thee/melk/juice aangeboden, er is maar beperkt plaats en wacht daarom niet te lang met aanmelden!

De kosten voor deze workshop zijn €37,50 pp voor donateurs (inclusief 1 introducee, max 2 personen) en voor niet donateurs is het €40 pp, let op dit is inclusief lunchbuffet.

Aanmelden is vereist! Meld je aan via info@nanai.nl of 06-14712024

Voor meer informatie bekijk het Facebook evenement

 

Wie zijn de indiaanse gasten?

ADRIAN HARJO

Adrian, ook wel bekend als “A. Dion” Harjo is een multi award winning “Jack of all Trades” als het gaat om zijn optredens. Hij is begonnen met powwow stijl zingen toen hij 7 jaar oud was, Fancy Dancing op de leeftijd van 10 jaar, en de hoop dancing op 12 jarige leeftijd, wat hem allemaal talloze keren over de hele wereld heeft gebracht om zijn cultuur te delen. Adrian heeft zelfs meegedaan in de filmindustrie en is bekend van films zoals “Miss Missouri” en “Casino Jack”. Adrian’s productiebedrijf, OvenBakedBeatz LLC, produceert muziek voor film, tv, radio en theater. Adrian volgt nog steeds het powwow pad en staat met 2 benen in beiden werelden van traditionele cultuur en moderne muziek, hiervoor is hij onderscheiden met een NAMMY (Native American Music Award), CANAB (Canadian Aboriginal Music Award), GRAMMY (2001) en een RIAA GOLD certificering (500.000 wereldwijd verkocht). Adrian is Kickapoo/Seminole en woont op het Six Nations reservaat in Ontario in Canada.

ASCENSION HARJO (zoon van Adrian)

Ascension Aton;wa Harjo is een 20 jarige Mohawk, Kickapoo, Seminole van het Six Nations reservaat uit Ontario in Canada. Hij begon met dansen zodra hij kon lopen, kort daarna op 2 jarige leeftijd is hij begonnen met hoopdancing net zoals zijn vader. Hij heeft de hele wereld al over gereisd met zijn ouders om te dansen en om op te treden voor publiek. Hij houd van sporten en speelt in zoveel mogelijk teams, en zijn favoriet is basketbal. Hij is erg betrokken bij het leren van zijn moedertaal Mohawk en met het leren van de traditionele sociale en ceremoniële zang. Zijn passie is dansen, of het nu powwow, rock, hiphop, modern of hoop dansen is, hij danst altijd! Hij heeft opgetreden met mensen zoals Nelly Furtado, wereldkampioen hoopdansers Tony Duncan en Lowery Begay, met het Santee Smith’s Kaha:wi Dance Theater en met grammy award winnaar Wayne Silar jr om er maar een paar te noemen. Hij heeft ook gedanst met enkele van de beste dansgroepen rond Turtle Island, en tevens deelgenomen in de sluitingsceremonies van de Pam Am Games in Toronto in 2015, evenals de openingsceremonie van de Noord Amerikaanse Indigenous Games (NIAG) met Taboo van Black Eyed Peas, en de INDSPIRE AWARDS 2018!