AGENDA

Tentoonstelling “Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? Het Inheemse verhaal achter New York” 

Op zaterdag 13 juli 2024 organiseert Stichting NANAI een bezoek aan de tentoonstelling “Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? Het Inheemse verhaal achter New York”. We gaan met een klein gezelschap en zouden het leuk vinden als je met ons meegaat! 
 
Ze hebben een rondleiding kunnen regelen om meer te weten te komen over deze tentoonstelling. Hiervoor vragen ze een vrijwillige bijdrage/donatie van ongeveer €5 per persoon.
 
Na de rondleiding willen ze met z’n allen gaan lunchen in het naastgelegen H’ART Museum, op eigen kosten.
 
Praktische informatie:
• 10:00 uur: Verzamelen bij de kassa
• 10:30 uur: Start rondleiding
• 12:30 uur: Lunch (op eigen kosten)
 
Let op: Het Amsterdam Museum bevindt zich op Amstel 51, waar drie musea zijn gevestigd: H’ART Museum, Museum van de Geest en Amsterdam Museum aan de Amstel.
 
Er kunnen maximaal 30 personen mee met de rondleiding, er zijn nog maar een paar plekjes vrij dus geef je snel op via info@nanai.nl en ontdek samen met ons het fascinerende inheemse verhaal achter New York.
 
Nu te zien: 400 jaar geleden arriveerden de eerste Nederlandse kolonisten in het gebied dat tegenwoordig New York is. Hun opdracht vanuit de Nederlandse West-Indische Compagnie (WIC) was om de kolonie Nieuw Nederland te stichten, met de hoofdstad Nieuw Amsterdam, op de zuidpunt van het huidige Manhattan. Het Amsterdam Museum maakte samen met Museum of the City of New York en vertegenwoordigers van Lenape – oorspronkelijke bewoners van dit gebied in de Verenigde Staten – deze tentoonstelling over de gedeelde geschiedenis.
 
De tentoonstelling Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? Het Inheemse verhaal achter New York vindt plaats van 16 mei tot en met 10 november 2024 in het Amsterdam Museum. In New York is de tentoonstelling in 2025 te zien.

 

NANAI dag zondag 6 oktober 2024

We hebben weer een mooi aanbod ontvangen van Fletcher hotel De Wageningsche Berg in Wageningen, en we hebben dit aanbod geaccepteerd. De NANAI-dag op zondag 6 oktober gaat dus definitief door! Op zaterdag 5 oktober organiseren we ook weer een leuke dag bij Tioga Tours. Binnenkort gaan we overleggen over hoe we deze dagen gaan invullen; hierover is op dit moment nog niets bekend.

We hebben al wel een kortingscode ontvangen voor de overnachting op 5 oktober. De hotelovernachting kost €107,50 voor een 1 persoonskamer inclusief ontbijt, voor 2 personen komt er een toeslag bij van €18,50 en dan is het totaal €126 voor 2 personen inclusief ontbijt. De bedragen zijn exclusief de toeristen belasting van €3 pppn.

Je kunt zelf reserveren via info@frontofficewageningen.nl onder vermelding van GFC7149. Je ontvangt zelf een bevestiging en staat daarmee zelf garant voor de reservering.
Let op: Op zaterdagavond 5 oktober treedt Victor Mids op in het hotel en zal het erg druk zijn. Dit evenement duurt tot ongeveer 23:00 uur en is inmiddels uitverkocht.