Over onze indianen producten

Indiaans handwerk & indiaanse kunst uit Canada en Amerika

Bijna elk jaar gaan we inkopen doen op Canadese indianen reservaten, powwows en tradingposten in Ontario, in de toekomst willen we ook zeker inkopen gaan doen op andere Noord Amerikaanse reservaten en ons assortiment uitbreiden. Tijdens onze inkoopreizen zijn we altijd op zoek naar echte indianen spullen; native american producten die wij zelf importeren en daarna weer verkopen via onze  webshop en op evenementen, kijk in onze agenda waar we binnenkort aanwezig zijn. Het is ook mogelijk om op afspraak langs te komen in onze indianen winkel/showroom aan huis.

Welke indianen reservaten bezoeken we?

Het canadees indianenreservaat waar we al meer dan 20 jaar onze inkopen doen is het Six Nations reservaat in Ontario. Het is het enige reservaat in Noord Amerika waar alle zes de Haudenosaunee stammen samenleven, dit zijn de Mohawk, Cayuga, Onondaga, Oneida, Seneca en Tuscarora. Het andere indianen reservaat in Canada wat we regelmatig bezoeken is het Tyendinaga Mohawk reservaat en soms gaan we ook nog naar het Hiawatha First Nation reservaat. Tussendoor proberen we ook zoveel mogelijk powwows en tradingposten te bezoeken en soms als we heel erg geluk hebben vinden we ook nog wel eens bijzondere antieke indianen spulletjes in tweedehands winkels in Canada.

Welke natuurlijke materialen worden er gebruikt?

We kopen direct van de indiaanse kunstenaars zelf waardoor we een hoop informatie krijgen over de indiaanse producten en betekenissen daarvan. Bijna al onze indianen artikelen zijn met de handgemaakt door de indianen zelf en worden voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals koeienbot, hertenleer, herten hoorn, pees, paardenhaar, hoefjes, de pels, schelpen, veren etc. We verkopen geen producten van beschermde diersoorten zoals de arend (eagle) en de beer (bear). De dieren worden niet speciaal gedood om de producten te maken maar tijdens de jacht voor het vlees wordt ook de rest van het dier gebruikt zodat er niets verloren gaat; de indiaanse kringloop van het leven, de “circle of life”. 

Steun de indiaanse kunstenaars (native artists)

Met de aankoop van onze echte en authentieke indianen artikelen van de Six Nations en andere Noord Amerikaanse indianenstammen steun je direct de Natives (indianen) zelf, we hebben met de meeste kunstenaars en handwerkers goed contact. Door onze originele indianen artikelen te kopen heb je niet alleen iets heel bijzonders maar help je ook direct de indianen, hoe mooi is dat? Vaak hebben we ook een biografie en foto van de indiaanse kunstenaars, maak hier kennis met onze native artists waar we vaak mee samenwerken.

Indianenstammen en clans

Op onze website vindt je ook meer informatie over de meest voorkomende indianenstammen en clans in Ontario in Canada waar we voornamelijk onze inkopen doen. De meest voorkomende en belangrijkste clan uit Ontario is die van de schildpad (turtle). Het indiaanse scheppingsverhaal is dat de wereld is ontstaan op de rug van de schildpad! Lees hier meer over de indianenstammen en clans in Ontario.

Indiaanse betekenissen en indianen symbolen

Wil je graag meer weten over de indianen betekenissen van een bepaald voorwerp of een indiaans symbool kijk dan bij indiaanse betekenissen voor meer uitleg. 

Powwow in St. Catharines in oktober 2019
Powwow 26 mei 2018 in Ontario
Six Nations in 2016 met Alsea
Op het Six Nations reservaat in 2015 met Rhonda