Handdrum naturel 31,5 cm Lowery Begay (NAVAJO)

225,00

Originele handgemaakte indiaanse drum door native artist Lowery Begay

Afmeting is 31,5cm rond en 7,5 cm hoog

Deze drum is gemaakt van een kalfsvel, houten ring en afgewerkt met sinew (kunstmatige pees)

2 op voorraad

Beschrijving

Originele handgemaakte indiaanse drum met drumstick door native artist Lowery Begay

Afmeting is 31,5cm rond en 7,5 cm hoog, lengte drumstick is 37,5cm

Deze drum is gemaakt van een kalfsvel, houten ring en afgewerkt met sinew (kunstmatige pees)

Lowery was in oktober in Nederland op uitnodiging van de stichting NANAI in verband met de opendag op 16 oktober. Hij heeft deze drum gemaakt tijdens zijn verblijf in Nederland en deze geschonken aan de NANAI. De gehele opbrengst wordt gebruikt voor indiaanse projecten, voor meer info kijk ook eens op de website www.nanai.nl

LOWERY BEGAY

Lowery is Diné van de Navajo Nation en groeide op in het Navajo-reservaat in New Mexico en Arizona. Lowery heeft de traditionele NAVAJO gebruiken geleerd van zijn grootouders. waar hij ook bij is opgegroeid. Lowery is het grootste deel van zijn leven al hoepeldanser en Northern Style Fancy-danser, hij is een verhalenverteller en speelt al meer dan 30 jaar professioneel de Native Flute.

Lowery neemt deel aan de World Hoop Dance-wedstrijd in het Heard Museum in Phoenix, Arizona. Lowery houdt de Schemitzun Hoop Dance Champion 2004 en in 2005 maakte Lowery deel uit van een grote productie als hoepeldanser en fancydansers genaamd ‘Spirit: The Seventh Fire’. Hij toerde ook met Brule als danser, choreograaf en danskapitein. Hij is ook bij andere opmerkelijke groepen geweest, zoals het Lakota-danstheater, Spirt of the Mist en nog veel meer.

Lowery heeft de kans gehad om zijn gave over de hele wereld te delen tijdens reizen en optredens in Japan, Noorwegen, Zwitserland, IJsland, België, Duitsland, Italië, Engeland, IJsland, Jordanië en nog veel meer. Hij werd ook gevraagd om te dansen bij de Grand Opening van het Native American Museum in Washington, D.C.

Lowery is de trotse vader van drie kinderen en een grootvader van drie. Zijn jongste zoon dient momenteel zijn land in het Amerikaanse leger.

Hij geniet ervan om zijn cultuur te delen en dat zie je terug in zijn optredens.

Lowery Begay

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 31,5 × 31,5 × 7,5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Handdrum naturel 31,5 cm Lowery Begay (NAVAJO)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *