Native arts & crafts from Ontario Canada

Al onze producten zijn met de hand gemaakt door de Natives (indianen) en bestaan voornamelijk uit natuurlijke materialen zoals koeienbot, hertenhoorn/leer, pees, schelpen en veren. De dieren worden hiervoor niet speciaal gedood maar tijdens de jacht voor het vlees wordt ook de rest van het dier gebruikt zoals de pels, de hoorns, de hoefjes, het haar, etc.

Met de verkoop van handwerk van de Six Nations – Native Canadian promoten en stimuleren wij de Natives (indianen) hun kunst- en handwerk voort te blijven zetten.

We verkopen geen producten van beschermde diersoorten zoals de arend. Wij hebben met de meeste kunstenaars en handwerkers goed contact, waardoor we een hoop informatie krijgen over de producten en de betekenissen daarvan. Door onze producten te verkopen, heb je niet alleen iets heel bijzonders, maar help je ook direct de kunstenaars en/of natives in de reservaten. In de meeste gevallen hebben we ook een biografie en een foto van de makers. Klik hiervoor op de link ARTIST.

Op de site is er ook informatie te vinden over de meest voorkomende CLANS (stammen) in de provincie Ontario in Canada. De meeste voorkomende en belangrijkste Clan uit Ontario is die van de Turtle (schildpad). Het verhaal gaat dat de wereld is ontstaan op de rug van de schildpad!

Wil je graag meer weten over de betekenissen van een bepaald voorwerp of een symbool kijk dan bij de link SYMBOLS. Bekijk onze AGENDA wanneer we weer aanwezig zijn op een beurs.

Veel plezier met het bekijken van onze website!

native arts & crafts