Koperen indianen sieraden (copper jewellery)

In deze categorieen kun je diverse koperen sieraden zoals koperen kettingen, armbanden, ringen, oorbellen, lockets en boloties kopen. De meeste sieraden hebben een indiaanse geïnspireerde afbeelding en sommige afbeeldingen zijn ook ontworpen door indiaanse kunstenaars en hebben een speciale betekenis die we erbij vermelden. Met sommige artikelen kunnen er ook leuke setjes gemaakt worden die bij elkaar passen.

Hoe worden de koperen sieraden gemaakt?

Er worden geen geen kant-en-klare sieraden onderdelen gebruikt en alles wordt ter plaatse in elkaar gezet. De koperplaten komen in rollen de werkplaats binnen en worden met behulp van guillotines op de juiste lengtes gesneden. Deze koperplaten worden vervolgens gepolijst met behulp van polijstgereedschap en staalborstel om het matte en subtiele effect op koper te bereiken. Sieradenontwerpen worden na maanden hard werken, vele proeven en experimenten klaargemaakt en uiteindelijk op de koperplaten overgebracht.

In de loop der jaren zijn er diverse technieken ontwikkeld om koper te bewerken, zoals de diamantgeslepen en uitgesneden ontwerpen die deze ambacht uniek maken. De ontwerpen zijn met de hand getekend en vervolgens gezeefdrukt op gerecycled koper. Het koper wordt vervolgens verzilverd en de sieraden worden met de hand uitgesneden. Elk stuk is afzonderlijk diamantgeslepen om de prachtige glans van koper naar voren te brengen. Alle koperen sieraden vereisen geen onderhoud omdat ze worden beschermd door een heldere acrylafwerking.